dinsdag 18 februari 2014

verse lamscurry uit de crockpot

Ongelooflijk lekker recept! Echt proberen...

Nodig voor de curry :
1/2 kg lamsstoofvlees
een duimlengte gember
2 stengels citroengras
1 ajuin
2 teentjes look
1 koffielepel kurkuma
1 opgehoopte koffielepel graham marsala
1 opgehoopte koffielepel 5-kruidenpoeder
1 klein rood pepertje of een knijp uit de tube harissa
stelen van een klein bosje koriander
sap van 1 limoen
klein blikje tomatenpuree
groot blik kokosmelk
vissaus (is het zout in de Oosterse keuken)

Nodig voor het slaatje (wat ook echt te moeite is om er bij te maken)
1 mango
1 rode ui
1 komkommer
1/2 granaatappel
1 bosje radijzen
wat verse koriander

Bereiding curry :
Alles behalve het vlees in een blender doen (citroengras al wel redelijk fijn snijden), tot een smeuïg geheel blenderen. Vlees rauw in de crockpot doen, curry er bij en 6 tot 8 uur op low opzetten.

Bereiding slaatje :
Mango, komkommer, rode ui en radijzen in fijne reepjes snijden, eventueel met de mandoline.
Pitten en sap van de granaatappel er bij doen en bestrooien met fijngesneden koriander. Doorroeren en klaar.

Serveren met rijst. Echt maken, geen werk en ongelooflijk resultaat.

Ik kreeg al enkele keren de vraag hoe een crockpot er uit ziet. Welnu, hieronder een foto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten