Ik heb wel iets met foto's van de rauwe ingrediƫnten. Dan weet je waarvan het komt... Deze week ossobucco in de crockpot. Viel wel wat tegen van prijs, dus extra genieten.
Het recept is op basis van dat van Jeroen Meus, maar dan vercrockpot.
nodig :
- 4 kalfsschenkels
- peper/zou
- een beetje bloem
- olijfolie
- 2 uien
- 3 wortelen
- 4 takken selder
- 2 dl witte wijn
- 1 l passata
- kruidentuiltje van laurier, tijm en peterseliestengels
- eventueel scheutje melk
- pasta naar keuze
- rasp van een citroen (ongeveer)
- 1 teentje look
- een half glas kleingeknipte peterselie
maken :
- schenkels kruiden met peper en zout, in bloem wentelen en de overtollige bloem afkloppen.
- in een ruime pan olie heet laten worden en vlees aankorsten.
- Vlees uit de pan en gesnipperde ui, gesneden wortel en selder (niet te fijn, anders kookt het weg in de pot) aanstoven (in diezelfde pan).
- gestoofde groenten op de bodem van de voorverwarmde crockpot leggen, vlees erbovenop, kruidentuiltje erop, wijn en passata bijvoegen en laat maar gaan... ongeveer 3u op hoog en 3u op laag.
- vlak voor je gaat eten :
- gremoulata maken : lookteentje persen, citroenrasp en peterselie er bij, goed roeren en klaar
- pasta koken
- kruidentuiltjes uit ossobucco vissen en eventueel wat melk toevoegen om de tomatensmaak iets te verzachten, ik doe er dan ook nog wat bouillonpoeder bij, maar dat is naar smaak
- ossobucco opdienen met gremoulata en pasta
- smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten