Stoofvlees met gestoofde boontjes en worteltjes met wortelpeterselie (mmmmm...)
nodig voor stoofvlees :
- 1 kg stoofvlees
- stoofvleeskruiden (van de beenhouwer, zo'n zakje)
- 2 uien in halve ringen
- een flesje bier (vandaag gebruikte ik een lichte Grimbergen, stond nog in de ijskast)
- wat water met bouillonpoeder (tot het vlees onder staat)
- een kruidentuiltje (laurier en tijm) en eventueel losse laurier, er moeten zo'n 4 blaadjes in totaal inzitten)
- 2 el siroop
- 2 boterhammen besmeerd met een goede laag mosterd
- bindmiddel
maken :
- kruid het vlees met de stoofvleeskruiden
- schroei het dicht in een hete pan met een beetje boter (liefst in 2 of 3 keer)
- doe het vlees in de pot en bak de ui in dezelfde pan.
- giet het flesje bier erbij en laat het opkoken.
- Bij het vlees doen.
- onderzetten met water met bouillonpoeder.
- kruidentuiltje en eventueel losse laurier bijdoen
- siroop bij doen
- boterhammen besmeren met mosterd en met de mosterd naar beneden op de stoofpot leggen.
- 4 uur op hoog, 4 uur op laag en eventueel binden... mmmmmm....
worteltjes met wortelpeterselie (echt de moeite om te maken en met de zoete smaak perfect bij stoofvlees)
nodig :
- 4 à 5 worteltjes
- 3 wortelpeterselies (bij bioplanet verkrijgbaar in de versafdeling)
- 1 kleine ui
- peper/zout/snuifje suiker
- takje tijm
maken :
- ui stoven in een beetje boter
- fijngesneden wortel er bij
- fijngesneden wortelpeterselie er bij
- kruiden met peper, zout en een snufje suiker.
- tijm er op leggen
- op een laag vuurtje laten stoven tot het gaar is, eventueel wat water bijvoegen om aanbranden te voorkomen... echt een heerlijk bijgerechtje...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten