Al dadelijk varkenswangentjes besteld bij de beenhouwer. Het klinkt misschien wat gek, varkenswangen, maar het is overheerlijk, supermals vlees. Geweldig in een stoofpot.
nodig :
1 kg varkenswangen (bestellen, want de slager heeft dit niet altijd)
2 uien
2 el Luikse of Limburgse siroop
mosterd
2 boterhammen
1 flesje bruin bier (ik gebruikte Sint Bernard)
400 ml kalfsfond (uit een bokaal)
1 kruidentuiltje (laurier, tijm, rozemarijn) => ik heb er gekocht, want mijn kruidentuin is nog steeds een droom, in de winkel hadden ze er alleen met laurier en tijm, daarom losse gedroogde rozemarijn bijgedaan)
15 spruiten
2 zoete aardappelen
eventueel bindmiddel
maken :
- Snijd de varkenswangetjes in stukken van 2 à 3 cm groot.
- Bak ze aan in hete boter, kruid met peper en zout.
- Verwarm ondertussen de slowcooker al op 'hoog'.
- Als het vlees mooi aangebraden is, in de slowcooker doen.
- In dezelfde pan, fijngesneden ui toevoegen en aanstoven.
- Blussen met bruin bier.
- De alcohol wat laten verdampen door het bier goed te laten doorkoken. Vervolgens in de pot doen.
- In dezelfde pan, de fond opwarmen tot het kookpunt.
- Ondertussen de siroop en het kruidentuiltje in de slowcooker doen.
- Kokende fond bijdoen.
- De 2 boterhammen goed besmeren met mosterd en met mosterd naar beneden op het mengel leggen.
- Laat 3 uur op 'hoog' pruttelen.
- Voeg daarna zoete aardappel in blokjes en gekuiste spruiten toe.
- Laat nog 3 uur op 'laag' pruttelen.
- Voeg eventueel wat zout en peper toe.
- Bind de saus op het einde van de bereidingstijd, als je het nodig vindt.
- Smakelijk !
leuke site heb je,zal er graag vaker gebruik van maken.
BeantwoordenVerwijderen