vrijdag 24 januari 2014

rijstpap van moemoe

Morgen hebben we  nog een uitgesteld kerstfeest.
Als dessert eten we altijd, vanaf heel vroeger, witte rijstpap met aardbeiensaus en slagroom, mmmmm....
Natuurlijk maakte moemoe dat vroeger, daarna hebben de tantekes het overgepakt, maar nu is het al voor het tweede jaar de nichtjes die het doen. Dus kook ik vandaag 8 l rijstpap. Klinkt veel werk, maar is het niet. Hopelijk brandt het niet aan... en we doen het nog atlijd in de schalen van moemoe, mooi, hoor!

nodig voor 1 l :

  • 1 l AA-melk (belangrijk dat het AA-melk is)
  • 125g dessertrijst
  • 5 eetlepels suiker
maken :
  • melk en rijst in een kookpot doen.
  • aan de kook brengen
  • op een zacht vuur ongeveer 40 minuten laten pruttelen (of tot de rijst goed gaar is)
  • suiker er bij
  • Natuurlijk regelmatig roeren
Wij maken er aardbeiensaus bij, dat gewoon aardbeien zijn die gemixt worden met suiker. Lekker en supermakkelijk. Natuurlijk afgewerkt met een toefje (zeg maar toef) vers geklopte slagroom (zie dat je room van minstens 35% neemt!
)

1 opmerking:

  1. Mijn moemoe had ook een succesrecept: rijstpap in bed. zij maakte de rijstpap en zette nadien de kookpot in bed. De pap bleef lekker warm, en brandde niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen