dinsdag 21 januari 2014

receptje vis

Ik ben me aan het verdiepen in de keuken van Pascale Naessens. Ze kookt op basis van het combinatiedieet.
In het kort :
groenten + vlees
groenten + vis
groenten + kaas
groenten + pasta/rijst/ ...
geen aardappelen, geen brood...
Als je de boeken leest, lijken er veel lekkere recepten bij te zitten.
Aan ons om het te proberen.

Eerste probeersel :
vis met tomaatjes en een sausje van anjovis en kappertjes

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. Als de bloemen wel bloeien, zijn ze prachig.
 nodig voor 3 :
  • 3 witte visfilets (Ik gebruikte wijting)
  • 9 anjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 12 kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
maken :
  • leg de visfilets in een vuurvaste schotel, ingeolied en bestrooid met peper en zout.
  • Meng in een kommetje de in stukken gesneden anjovisfilets, de kappers, de in de helft gesneden tomaten, de look en het sap van de citroen met een flinke scheut olijfolie (proef of het genoeg zuurte heeft, anders citroensap of olie bijvoegen).
  • Giet dit over de vis en laat in de koelkast marineren.
  • Zet in 15 tot 20 minuten in een oven van 180°. 
  • Superlekker met kortgestoofde verse spinazie met een teentje look (en gekookte aardappelen, als je ze niet kan missen)


1 opmerking:

  1. Maar seg, zo aan het koken. En was is dat crockmachien? Doet me denken aan mijn schoeisel als ik op camping Tonny s morgens brood afhaal... hihi

    BeantwoordenVerwijderen